Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΑΓΟΙ !

Το Πάσχα είναι μια γιορτή, που ποτέ δεν μου έκανε τόσο αίσθηση όσο τα Χριστούγεννα. Πάντα στο μυαλό μου ήταν κάτι υποδεέστερο, και η αλήθεια είναι ότι ενώ για τα Χριστούγεννα υπάρχουν πάρα πολλές ταινίες, τραγούδια, 90s κλισέ πράγματα, το Πάσχα απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο. Πέρα από τις λαμπάδες barbie και poly poket, τον Αυγουλάρα με τα super δώρα και τις χαλκομανίες πάνω στα αυγά, το Πάσχα το έχω συνδυάσει με ολοήμερες ατέλειωτες ταινίες για τα Πάθη του Χριστού (αντί για το παιδικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων), αρνί, κοκορέτσι, μαγειρίτσα που ποτέ δεν μου άρεσε τίποτα από όλα αυτά και έναν μόνιμο φόβο το βράδυ της ανάστασης μην  πιάσω φωτιά από καμιά λαμπάδα και μην μου έρθει κανένα βεγγαλικό στο κεφάλι (αυτό ακόμα το φοβάμαι απλά αντι να κρύβομαι πίσω από την μαμά μου πηγαίνω διακριτικά όσο πιο μακριά μπορώ από τα βεγγαλικά).
Έστυψα λοιπόν, το κεφάλι μου να βρω θέμα για Πασχαλιάτικο post,αλλά ούτε καμιά ταινία πασχαλιάτικη βρήκα, ούτε καμία φοβερή ανάμνηση από 90s Πάσχα, ούτε γενικότερα κάτι που να χαρακτηρίζει τo Πασχα στα 90s. Aποφάσισα το Πασχαλινό post των 90ίλων να αναφέρεται σε κάτι που εμμέσως παραπέμπει σε Πάσχα: ΣΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ! (και όχι δεν εννοώ τους παναθηναϊκούς).

Μιας και αυτό το αξιολάτρευτο γλυκούλικο ζωάκι,τυχαίνει να είναι και Πασχαλιάτικο σύμβολο (Easter bunny) θα κάνουμε ένα post για τους πιο αγαπημένους μας παιδικούς λαγούς. (Κάποιοι δεν είναι 90s αλλά θα μας συγχωρέστε λόγω των ημερών)

#1   Bugs Bunny

Νομίζω είναι ο πρώτος λαγός που έρχεται σε κάποιον στο μυαλό. Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά για τον πιο διάσημο λαγό του κόσμου. O λαγός της οικογένειας looney tunes έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1938 με το όνομα happy rabbit και ο αρχικός δημιουργός του ήταν ο Ben Hardaway. Πλέον έχει μέχρι και το δικό του αστέρι στο Hollywood walk of fame και  έχει πρωταγωνιστήσει σε 167 επεισόδια cartoons.


#2  Roger Rabbit

O roger rabbit γεννήθηκε λίγο πριν τα 90s, το 1988 από την ταινία Who framed roger rabbit ?Πρέπει να ήταν από τις πρώτες ταινίες που συνδύαζαν cartoons με ηθοποιούς (πολύ πριν το space jam). Όταν ήμουν μικρή, για κάποιο λόγο αυτού του είδους οι ταινίες ήταν από τις αγαπημένες μου. O roger rabbit λοιπόν, υποδυόταν το cartoon το οποίο έχασε τη δουλεία του ως cartoon γιατί κατηγορείται για φόνο. Κι έτσι μαζί με έναν detective προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο. Θυμάμαι ότι πρώτη φορά που είδα την ταινία ήταν στο φροντιστήριο των αγγλικών μου σε βιντεοκασέτα.  Να και το trailer:


#3 Peter rabbit

Ο peter rabbit, για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν (που αν δεν ξέρουν κακώς δεν ξέρουν!!), είναι αυτός:

Και αυτός: 


Αγαπημένος ήρωας παιδικών παραμυθιών και ιστοριών που κυκλοφορούσαν σε μικρά βιβλιαράκια. Θυμάμαι είχα 3 στα αγγλικά και γιαυτό μου έχει μείνει και τόσο πολύ σαν εικόνα, γιατί έβλεπα μόνο τις εικόνες μέχρι να μάθω αγγλικά. Ήταν όλες ιστοριούλες με ηθικά διδάγματα, μιας και ο roger rabbit ήταν τέρμα αγαθός και καλόκαρδος λαγός.

#4 Rabbit (σκέτο) από το winnie the pooh.

Αυτός είναι ο λαγός που αντιπαθώ περισσότερο. Γκρινιάρης, σπαστικός, κίτρινος, που το μόνο που τον ένοιαζε ήταν τα καρότα του. Είναι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του winnie the pooh και εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις ιστορίες του. Παρ'ότι αντιπαθέστατος, είναι από τους βασικούς λαγούς της παιδικής μας ηλικίας.


#5 Ο λαγός της nesquick

Μα με το που βλέπετε αυτόν τον λαγό δεν σας έρχεται η γεύση του σοκολατούχου γάλατος ή ακόμα καλύτερα η γεύση που έχει το γάλα μετά τα σοκολατένια corn-flakes nesquick που μόλις καταβροχθίσατε ;
Ο πιο γλυκός λαγός της παιδικής μας ηλικίας, o quicky:

#6 White Rabbit
Η αλλιώς κούνελος. Ο λαγός απο την αλική στη χώρα των θαυμάτων. Με την πιο γνωστή του εμφάνιση, από το παιδικό της disney:

Αλλά φυσικά υπήρχε και σε άλλες μορφές και σκίτσα, αφού η ιστορία της Αλίκης είναι πριν το παιδικό της disney. Όπως και να χει, ο καλούλης αυτό λαγουδάκος που έχει ένα μόνιμο άγχος να βρει την Αλίκη, κατέχει μια θέση στην λαγουδο--λίστα μας.

#7 Jazz jackrabbit
Έχουμε ξαναναφερθεί στον εν λόγω λαγό στο blog μας. Πρόκειται για τον πρωταγωνιστή ενός από τα καλύτερα pc games που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά (εντάξει ίσως υπερβάλω λίγο). Ο jazz (μαζί με τον spaz στο jazz jackrabbit 2) έχουν στιγματίσει την παιδική μου ηλικία και την σχέση μου με τα video games. Είναι ένας λόγος να αγαπάω τους λαγούς.


Ας σταματήσουμε στους 7 γιατί πολλοί λαγοί μαζεύτηκαν σε ένα post.

ΟΙ 90ίλες ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ:

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Keywords

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ( 39 ) ΔΙΑΦΟΡΑ ( 29 ) ΜΟΥΣΙΚΗ ( 20 ) CARTOON ( 16 ) ΤΑΙΝΙΕΣ ( 13 ) ΠΑΡΤΥ ( 11 ) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ( 10 ) ΑΤΑΚΕΣ ( 9 ) ΒΙΒΛΙΑ/ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ( 9 ) ΣΙΡΙΑΛ ( 9 ) ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ( 8 ) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ( 7 ) ΣΥΛΛΟΓΕΣ ( 7 ) ΣΧΟΛΕΙΟ ( 7 ) ΕΠΟΧΙΑΚΑ ( 6 ) CELEBRITIES ( 5 ) ΓΕΓΟΝΟΤΑ ( 5 ) ΚΟΡΙΤΣΙΑ ( 5 ) ΜΟΔΑ ( 5 ) ΠΑΡΕΕΣ ( 5 ) ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ( 5 ) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ( 5 ) ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ( 5 ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ( 4 ) video games ( 3 ) ΓΛΥΚΑ ( 3 ) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ( 3 ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΠ ( 3 ) ΚΟΜΙΚΣ ( 3 ) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ( 3 ) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( 3 ) ΡΟΥΧΑ ( 3 ) ΣΤΙΧΑΚΙΑ ( 3 ) ΦΑΓΗΤΟ ( 3 ) misheard ( 2 ) ΑΓΟΡΙΑ ( 2 ) ΑΝΕΚΔΟΤΑ ( 2 ) ΕΚΚΛΗΣΙΑ ( 2 ) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ( 2 ) ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ( 2 ) ΗΘΟΠΟΙΟΙ ( 2 ) ΚΟΝΣΟΛΕΣ ( 2 ) ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ( 2 ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ( 2 ) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ( 2 ) ΡΑΠ ( 2 ) ΣΧΕΣΕΙΣ ( 2 ) Σαπουνόπερα ( 2 ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ( 2 ) ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ( 2 ) ARCADES ( 1 ) FAST FOOD ( 1 ) Gadgets ( 1 ) INTERNET ( 1 ) MODERN TIMES ( 1 ) trance ( 1 ) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ( 1 ) ΔΙΑΚΟΠΕΣ ( 1 ) ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ( 1 ) ΕΘΙΜΑ ( 1 ) ΕΚΛΟΓΕΣ ( 1 ) ΕΝΤΕΧΝΟ ( 1 ) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ( 1 ) ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ( 1 ) ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ( 1 ) ΜΕΤΡΟ ( 1 ) ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ( 1 ) ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ( 1 ) ΣΙΝΕΜΑ ( 1 ) ΣΚΥΑΔΙΚΑ ( 1 ) ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ( 1 ) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ( 1 ) εργασιες ( 1 )