Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Απαράδεκτη Πρωτοχρονιά

Το τελευταίο post για το 2010 του blog μας είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε μια μεγάλη, διαχρονική και αγαπημένη 90ίλα. Καιρό τώρα σκεφτόμασταν να κάνουμε το συγκεκριμένο post , και πιστεύω πως του αξίζει ο τίτλος του Χριστουγεννιάτικου / Τελευταίου-μεγάλου-post-της χρονιάς.
Φιλοι και φίλες, αγόρια και κορίτσια, ας αποχαιρετίσουμε το 2010 παρέα με την σειρά που κατα 90% αποτελεί την απάντηση καθε ενήλικα στην ερώτηση "Ποιο είναι το καλύτερο σίριαλ που έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση ?".
"ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ" .


Κατα την ταπεινή προσωπική  90's γνώμη μου είναι η καλυτερότερη και γαμιστερότερη (συγνωμη για την εκφραση) σειρα όλων των εποχών! Και δεν ειναι τυχαίο που 20 χρόνια μετά γελάμε ακόμα με τα αστεία της και ψάχνουμε τα επεισόδια στο internet. 
Η σειρά είναι ενα καθαρό και αντιπροσωπευτικό δείγμα της 90's ελληνικης κουλτούρας καθως άρχισε το 1991 και τελείωσε την πρωτοχρονιά  του 1993 με το εορταστικό πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο με τίτλο "Απαράδεκτη Πρωτοχρονια" . Και αυτός είναι και ένας απο τους  λόγους που διάλεξα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να κάνω το post. (Ειναι απο τα λιγα σιριαλ που εκαναν εορταστικό μεγάλο επεισόδιο και παιχτηκε το βραδυ της πρωτοχρονιας).
Δεν ξέρω πως το πετυχαν να ταιριάζουν τόσο πολυ οι ηθοποιοί με τους ρόλους αλλά και μεταξύ τους, και να έχει τοσο πετυχημένες ατάκες, αλλά για μένα οι Απαραδεκτοι είναι μια ελληνική εκδοχή των Friends όσο υπερβολικό και να ακούγεται αυτο! Αν το σκεφτείτε πάντως έχουν πολλά κοινα !!5 πρωταγωνιστές και στα 2, μένουν σε 2 απέναντι διαμερίσματα . Ισως τα friends εμπνεύστηκαν απο τους απαράδεκτους! χαχα!
Δυστυχώς όταν πρωτοπροβαλόταν η σειρά ήμουν πολύ μικρή, αλλά ευτυχώς το mega ξαναπρόβαλε τα επισόδεια το 2004 και μετά τα απέκτησα και σε video στον υπολογιστή οπότε και τα έλιωσα! Πλέον τα επεισόδια υπάρχουν σχεδόν όλα στο internet και τα έδιναν και πολλές εφημερίδες/περιοδικά κατά καιρούς, οπότε δεν είναι πια τόσο δυσεύρετα.

Αγαπημένα επεισόδια (κατα την γνώμη μου και με δυσκολία βέβαια γιατι μ'αρεσουν παρα πολλα):

Ποιητική βραδιά . Για όσους δεν θυμούνται είναι το επεισόδιο που μια γνωστή του Σπύρου οργνώνει ποιητική βραδιά και αποφασίζει και η δήμητρα να ασχοληθεί με την ποιήση. Εχει την υπέρτατη σκηνή που είναι μαζεμένοι στην βραδιά ποίησης και ακολουθεί η αξέχαστη ατάκα: "Αλλά εγώ είμαι η Βάνα και θα μείνω!" "Κι εγώ είμαι ο Βλάσης και θα φύγω!!"  .Οσοι το έχουν δει ξερουν πολυ καλα τι λεω. Οι υπόλοιποι δείτε το οπωσδήποτε. : Μέρος 1 Μέρος 2 Μέρος 3
Σεξ, τσόντες και βιντεοκασέτες . aka: Η παπαρήγα η καλή. Επεισόδιο ΕΠΟΣ! και ένα trivia για το συγκεκριμένο επεισόδιο, για όσους δεν το θυμούνται: Στο βιντεο κλαμπ εμφανίζεται ο παπακαλιάτης στα πολύ νιάτα του (!) ως πωλητής του βίντεο κλαμπ σε μια απο τις πρωτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις. Μέρος 1 Μέρος 2
Freak out: aka : Το επεισόδιο με την κατάληψη. Δήμητρα: "Τα χεις δει πως κυκλοφορούν? Κατι λοφία κάτι παραμάνες " χαχαχαχα Μέρος 1 Μέρος 2 Μέρος 3

Ο καραφλός δολοφόνος  Το επεισόδιο που παίζει ο κοντογιαννίδης και κάνει έναν τρελό που το έχει σκάσει και νομίζει ότι είναι ο θεός και η δημητρα με τον γιαννη νομίζουν ότι ειναι δολοφόνος. Πόσο γέλιο! Ο κοντογιαννίδης είναι όντως θεός στο επεισόδιο αυτό! Μέρος 1 Μέρος 2 Μέρος 3


Αγαπημένες Ατάκες/σκηνές

"Στη συρο στη συρο θα παω με τον σπύρο θα κάνω έναν γύρο θα φάω κι εναν γύρο" -Το ποίημα της Δήμητρας στο επεισόδιο με την βραδιά ποίησης.

"Τι έγινε ρε παιδιά? " - Κλασσική ατάκα σπύρου σε κάθε σχεδόν επεισόδιο

"φουυυυυυυ" -Δεν μπορουσα να το γράψω ακριβώς. Το επιφώνημα του βλάση όταν έβλεπε την ρανια στα πρώτα επεισόδια. Ακολουθούμενο σε καποια φαση απο ατακα του σπυρο "Αμαν ρε βλάση φου και φου απ'το πρωι"

Γιάννης: "πετα με στα μωσαϊκα και κακομεταχειρισου με!"

Η σκηνή που ακούγεται το ουρλιαχτό που έχει βάλει η δήμητρα να ακούγεται όταν ψήνεται το φαγητό. Και μετα ακούγεται και μπουμπουνιτο για τον θερμοσίφωνα. (Στο επεισόδιο η εξωση)

Η σκηνή στο freak out που η δημητρα το παιζει πανκισα και τελικα τα βρίσκει με τους αλλους στην κατάληψη και αράζει μαζί τους.  "Δεν τρεχει τιποτα. Τρεχει τιποτα?" χαχαχα

Δημητρα " Εγω δηλαδή δεν μπορω να βρω εναν άντρα σαν τον Ομάρ?"

Σπύρος στο βίντεοκλαμπ που ζητάει την "παπαρήγα την καλή". Επίσης στο τέλος του επεισοδίου που φωνάζει ο σπύρος "Σαρεσει δημητρα ? Σαρεσει ? Ειμαι κομουνισταρος εγω!"

Ράνια: "Σιγα βρε μαλακιστιρι! " Βάνα: "δεσποινις σας παρακαλω εχω τονισει οχι τετοιες εκφράσεις μπροστά μου"

Δημητρα: "Τι? Για να ρήξεις την φώφη μπήκες στο πολυτεχνείο? Οχι για να ρήξεις την χούντα?"
Σπύρος: "Ε. τα συνδείασα και την φώφη και την χούντα"
Δημητρα: "Και τελικα την έριξες την φώφη?"
Σπύρος: " όχι αλλα έρηξα την χούντα"

Επίσης "ο λαμόγιας" το όνομα του μπαρ που πάει ο βλάσης με την ρενια, ρισπεκτ!

Τέλος ο χαλακατεβάκης είναι ένας θεός απο μόνος του !! Και μόνο το όνομα δηλαδή...

Αγαπημένος χαρακτήρας:  Αυτό κι αν ειναι δύσκολο να αποφασίσω. Νομίζω πάντως ότι τωρα που ξαναβλέπω τα επεισόδια πιο πολύ γελάω με τον Γιάννη και τις ατάκες του. Πιστεύω πως ο Μπέζος παίζει καταπληκτικά τον ρόλο του γκέι !!


Και τέλος μερικά trivia για την σειρά:

-> Η ιδέα για το σίριαλ δημιουργήθηκε απο μια ραδιοφωνική εκπομπή  στην οποία η δήμητρα Παπαδοπούλου, έγραφε κείμενα για ένα ζευγάρι το οποίο είχε τα γνωρίσματα του ζευγαριού που έκαναν αργότερα στο σίριαλ, και τα κείμενα διάβαζε αυτή και ο σπύρος Παπαδόπουλος. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας  της προτάθηκε να δημιουργήσει πρόσθετους χαρακτήρες και να γράψει παραπάνω ιστορίες, ώστε η σειρά να παιχτεί στην τηλεόραση.

-> Αρχικα η Δήμητρα Παπαδοπούλου πρότεινε την σειρά στον ANT1 ο οποίος όμως απέρριψε την σειρά λόγω "ακαταλληλότητας των σεναρίων".

->Η πολυκατοικία (φώτο) η οποία χρησιμοποιήθηκε για τα εξωτερικά πλάνα βρίσκεται όντως στον Λυκαβηττό, στη συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού.

-> Όλοι οι ρόλοι (ακομα και οι guest των επεισοδίων) είχαν τα πραγματικά ονοματεπώνυμα των ηθοποιών.

->Τη μουσική επιμέλεια της σειράς είχε αναλάβει ο Νίκος Μουρατίδης.

->Το 2009, 16 χρόνια μετά το τέλος της σειράς, άνθρωποι του Mega προσέγγισαν ξανά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, ώστε να γράψει ένα επετειακό επεισόδιο, για τα 20 χρόνια του Mega. Αν και αρχικά οι πρωταγωνιστές της σειράς δέχτηκαν να επαναλάβουν τους ρόλους τους (και η Παπαδοπούλου να γράψει το σενάριο), η Δήμητρα Παπαδοπούλου ζήτησε από το Mega να προστεθεί, ψηφιακά, και ο Βλάσσης Μπονάτσος, μέσω ολογράμματος (wtf ???). Δυστυχώς, λόγω κόστους, η προσπάθεια απέτυχε και το επετειακό επεισόδιο (το οποίο θα συμπλήρωνε την 50άδα), έμεινε στα χαρτιά.

Όλα τα επεισόδια με περιγραφή του καθένα υπάρχουν εδώ
Και όλα τα επεισόδια για να τα δείτε εδώ.



 ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2011 !!

3 σχόλια :

  1. Από τις καλύτερες σειρές που έχουν παιχτεί στην ελληνική τηλεόραση και σίγουρα η καλύτερη κωμική (με δεύτερα τα Εγκλήματα). Όλοι οι χαρακτήρες είναι μοναδικοί και βγάζουν απίστευτο γέλιο. Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον, θα διάλεγα το Βλάσση, συμφωνώντας όμως ότι οι ατάκες του Γιάννη ήταν οι καλύτερες.

    Καλή χρονιά να έχουμε. Καλές και πολλές αναρτήσεις στο blοg σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρεεεεεεε απαραδεκτοι ρε!!!!
    ολοι ειναι επικοι (ειναι η μοναδικη ελληνικη σειρα που δε μπορω να διαλεξω καποιον αγαπημενο ή οταν διαλεγω καποιον την επομενη μερα εχω αλλαξει σε καποιον αλλον). ζητω ο μπεζος και ο μπονατσος και οι παπαδοπουλαιοι.
    ο μπεζος ο ΘΕΟΣ τι ατακες λεει, τι τελεια παιζει το gay ρε παιδια. αχαχαχαχαχαχα
    μετα την επαναληψη friends που κανω, θα κανω επαναληψη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. αγαπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολογραφικος μπονατσος ftw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Keywords

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ( 39 ) ΔΙΑΦΟΡΑ ( 29 ) ΜΟΥΣΙΚΗ ( 20 ) CARTOON ( 16 ) ΤΑΙΝΙΕΣ ( 13 ) ΠΑΡΤΥ ( 11 ) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ( 10 ) ΑΤΑΚΕΣ ( 9 ) ΒΙΒΛΙΑ/ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ( 9 ) ΣΙΡΙΑΛ ( 9 ) ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ( 8 ) ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ( 7 ) ΣΥΛΛΟΓΕΣ ( 7 ) ΣΧΟΛΕΙΟ ( 7 ) ΕΠΟΧΙΑΚΑ ( 6 ) CELEBRITIES ( 5 ) ΓΕΓΟΝΟΤΑ ( 5 ) ΚΟΡΙΤΣΙΑ ( 5 ) ΜΟΔΑ ( 5 ) ΠΑΡΕΕΣ ( 5 ) ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ( 5 ) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ( 5 ) ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ( 5 ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ( 4 ) video games ( 3 ) ΓΛΥΚΑ ( 3 ) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ( 3 ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΠ ( 3 ) ΚΟΜΙΚΣ ( 3 ) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ( 3 ) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( 3 ) ΡΟΥΧΑ ( 3 ) ΣΤΙΧΑΚΙΑ ( 3 ) ΦΑΓΗΤΟ ( 3 ) misheard ( 2 ) ΑΓΟΡΙΑ ( 2 ) ΑΝΕΚΔΟΤΑ ( 2 ) ΕΚΚΛΗΣΙΑ ( 2 ) ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ( 2 ) ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ( 2 ) ΗΘΟΠΟΙΟΙ ( 2 ) ΚΟΝΣΟΛΕΣ ( 2 ) ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ( 2 ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ( 2 ) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ( 2 ) ΡΑΠ ( 2 ) ΣΧΕΣΕΙΣ ( 2 ) Σαπουνόπερα ( 2 ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ( 2 ) ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ( 2 ) ARCADES ( 1 ) FAST FOOD ( 1 ) Gadgets ( 1 ) INTERNET ( 1 ) MODERN TIMES ( 1 ) trance ( 1 ) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ( 1 ) ΔΙΑΚΟΠΕΣ ( 1 ) ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ( 1 ) ΕΘΙΜΑ ( 1 ) ΕΚΛΟΓΕΣ ( 1 ) ΕΝΤΕΧΝΟ ( 1 ) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ( 1 ) ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ( 1 ) ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ( 1 ) ΜΕΤΡΟ ( 1 ) ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ( 1 ) ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ( 1 ) ΣΙΝΕΜΑ ( 1 ) ΣΚΥΑΔΙΚΑ ( 1 ) ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ( 1 ) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ( 1 ) εργασιες ( 1 )